Laplje Selo, dodeljeni ključevi novih stanova

Izvor: RTS, 19.Okt.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laplje Selo, dodeljeni ključevi novih stanova

U Opštini Gračanica ove nedelje stambeno su zbrinute 24 porodice. Stanove u Lapljem Selu dobile su porodice iz kategorije socijalno nezbrinutih, a ima i mladih bračnih parova. U Opštini je u izgradnji još 36 stanova.
Jedni su na stan čekali šest, drugi 10, a treći od martovskog pogroma 2004. godine, kada u svoje kuće u Kosovom Polju, Obiliću, zbog neprijateljskog okruženja nisu mogli da se vrate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Od 17. marta 2004. godine stalno smo menjali stanove i sad je sreća i zadovoljstvo, i sada znamo da smo na jednom mestu", kaže Nevenka Rikalo iz Kosovog Polja.
Umesto da ulažu u obrazovanje svoje dece i poboljšanje uslova njihovog života, mnogo su novca poslednjih desetak godina pojedine srpske porodice potrošile plaćajući kiriju.
"Imaćemo dom da ga uređujemo i sređujemo kako nama odgovara, živećemo suprug i ja i dve devojčice",  kaže Jelena Radić.
Jovica Miljković kaže da su posle 14 godina dobili stan i da će sada moći mirno da žive. Milica Đukić kaže da je privatno šest godina živela u Lapljem selu i da je sada zadovoljna.
Gračanica je nakon rata izrasla u najveću srpsku opštinu južno od reke Ibar. U dvdesetak naselja ima interno raseljenih, mladih bračnih parova i socijalno ugroženih.
"Nećemo stati na ovome ima još planova za ostale porodice kojima treba pomoć, krenuli smo izgradnju još 36 stana u samom mestu Gračanici", kaže Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica.
Gradnju 24 stana osim opštine Gračanica, finansijski je pomoglo i Ministarstvo za lokalnu samoupravu. Stanovi su površine od 43 do 54 kvadrata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.