LDP: Vlada odbila kontrolu novca za Kosovo

Izvor: RTS, 30.Nov.2012, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Vlada odbila kontrolu novca za Kosovo

Zapanjeni smo odlukom Vlade da odbije naš amandman na Predlog budžeta za narednu godinu, kojim bi se trošenje sredstava za Kosovo stavilo pod kontrolu, saopštio LDP.

Liberalno-demokratska partija saopštila je da je zapanjena odlukom Vlade Srbije da odbije amandman, predlog te stranke, za institucionalizuje kontrolu da bi se utvrdilo da li novac namenjen Srbima na Kosovu, stiže do njih.

"Vlada Srbije takvim pristupom šalje jasnu poruku da ne želi da menja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naopaku praksu koja je izvor kriminala i korupcije vezanog za budžetske transfere na Kosovo", ističe u saopštenju liberala.

LDP navodi da je Vlada odbila amandman kojim se insistira da Državna revizorska institucija obavezno proverava trošenje budžetskih sredstava namenjenih za Kosovo.

"Zapanjeni smo ovakvim odlukom Vlade Srbije i ministra finansija s obzirom na opštepoznatu činjenicu da se iz budžeta na Kosovo transferiše blizu milion evra dnevno, i da smo svedoci da taj novac gotovo da ne dolazi do krajnjih korisnika", ističe LDP.

Kako LDP ocenjuje, odbijanje tog amandmana pokazuje da će se nastaviti netransparentno trošenje novca građana Srbije i ostavlja veliku sumnju da li će novac stići do najugoženijih na Kosovu.

Začuđeni smo očitim nastavkom iste prakse kada smo godinama bili svedoci mnogih sumnjivih i kriminalnih poslova vezanih za trošenje budžetskog novca na Kosovu, prezentovanih u televizijskim emisijama, a koje su kasnije potvrdili i najviši zvaničnici aktuelne vlade, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Vlada odbila kontrolu novca za Kosovo

Izvor: Telegraf.rs, 30.Nov.2012

Liberalno demokratska partija zapanjena odlukom Vlade Srbije da odbije predlog te stranke da se uvede institucionalna kontrola novca namenjenog Srbima na Kosovu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.