Kurti zove na formiranje vlade

Izvor: B92, 14.Jun.2017, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti zove na formiranje vlade

Priština -- Kandidat Samoopredeljenja za kosovskog premijera Aljbin Kurti pozvao na razgovore o formiranju vlade partije koje nisu okupljene oko Tačija i Haradinaja.

Kurti je pozvao partije okupljene oko koalicije Demokratski savez Kosova (DSK) Ise Mustafe, Alijanse za novo Kosovo (ANK) i inicijativa "Alternativa", javlja RTK.

Na konferenciji za medije, Kurti je rekao da su izbori 11. juna pokazali da građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele promene, kako je rekao, onemogućivši pobedničkoj koaliciji Tačijeve Demokratske partije Kosova, Haradinajeve Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Inicijative za Kosovo (IK) stvaranje nove vlade.

On je dodao da je Samoopredeljenje prema njegovom mišljenju najglasanija partija i da je spremno da vodi Vladu.

Prema recima Kurtija, nova Vlada treba da bude Vlada promena. On je pozvao Demokratski Savez Kosova, Alijansu Novo Kosovo i Alternativu da razgovaraju sa Samoopredeljenjem oko formiranja nove Vlade.

Kurti je dodao da su političke partije koje mogu da se pridruže ovoj postizbornoj koaliciji i IK, manjinske partije i poslanici zasebno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.