Kurti jasan: Prvo priznanje, pa onda...

Izvor: B92, 04.Feb.2023, 20:50

Kurti jasan: "Prvo priznanje, pa onda..."

Tzv. Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je šest uslova za uspostavljanje Zajednice srpskih opština artikulisano u parlamentu.

Dodao je i da oni nisu ni njegovi proizvoljni stavovi, niti njegovo mišljenje, prenela je Ekonomija onlajn.

Kurti je to rekao za Tursku radio-televiziju (TRT), komentarišući izjavu zamenika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara da se ZSO mora uspostaviti, i da to nije sporazum između Kurtija i Srbije, već između Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Srbije.

"Moramo biti oprezni i pošteni", kazao je Kurti.

On je rekao da je moguće formiranje ZSO, ali "tek nakon postizanja međusobnog priznanja".

"Volja naroda Kosova, ustavnost i zakonitost su stvari koje su me naterale da kažem da prvo treba da usledi uzajamno priznanje, pa tek onda neka vrsta Udruženja", rekao je Kurti.

On je naveo i da ne treba zaboraviti "gorko iskustvo u BiH sa Republikom Srpskom".

"Rat u BiH je došao iz ovog entiteta", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NIKO NA KOSOVU, PA NI KURTI, NE MOŽE DA KAŽE NE AMERICI" Analičari o šest uslova prištinskog premijera za ZSO: "Kupuje vreme i diže cenu, a trebalo bi da mu se žuri"

Izvor: Blic, 05.Feb.2023, 12:26

Postavljanjem šest uslova, kosovski premijer Aljbin Kurti krenuo je u "kupovinu vremena i opstrukciju osnivanja Zajednice srpskih opština" jer je tim potezom uradio suprotno od onoga šta su pre svega u više navrata tražili američki predstavnici Derek Šole i Gabrijel Eskobar, a i u suprotnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.