Kurti će tražiti ratnu odštetu od Srbije?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti će tražiti ratnu odštetu od Srbije?

Predstavnica pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiju izjavila je da će Aljbin Kurti biti prvi kosovski premijer koji će zahtevati od Srbije ratnu odštetu, kao i da će se pod njegovim vođstvom promeniti pristup u dijalogu sa Beogradom, piše Bota Sot.

Kada je reč o dijalogu, moramo imati potpuni konsenzus i Skupština Kosova i država moraju pred Srbiju postaviti čvrste zahteve, koji uključuju i reparacije, rekla je Hadžiju.

"Kurti će biti prvi premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova koji će zahtevati pravdu i kompenzaciju od Srbije za štetu nastalu u prošlom ratu", dodala je ona.

Hadžiju je rekla da nigde u Ustavu ne postoji obaveza da Srpska lista bude u novoj vladi, niti su oni potrebni.

"Ne možemo zanemariti Srbe koji priznaju nezavisnost Kosova, koji rade za njegov razvoj", istakla je ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kurti: Nemamo luksuz da još jednom propadne dihjalog

Izvor: Blic, 07.Nov.2019, 00:31

Lider Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je večeras da će dijalog sa Beogradom o rešenju kosovskog pitanja voditi on, kao premijer, te da nije protiv dijaloga, ali jeste, kako kaže, protiv dijaloga bez principa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.