Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Preispitati sva 33 sporazuma sa Srbijom

Lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je potrebno preispitati "sva 33 sporazuma koji su do sada postignuti u dijalogu sa Srbijom".

On je za portal Ekonomiaonline.com izjavio kako najpre treba utvrditi koji su sporazumi realizovani a koji ne i koliko je njihovo sprovođenje uticalo na život građana Kosova.

Dodao je da će se nova Vlada Kosova u prvim mesecima mandata baviti tim pitanjem, "ne zanemarujući pozitivne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i negativne lekcije ovog važnog procesa za zemlju".

"Namera nam je da prvog meseca u kabinetu premijera i u našoj zajedničkoj vladi znamo pravilno hodati bez zanemarivanja, bilo pozitivnih ili negativnih lekcija iz prošlosti", rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kurti: Preispitaćemo sporazume postignute sa Srbijom

Izvor: Blic, 26.Okt.2019

Pokret "Samoopredeljenje", na čijem čelu je potencijalni kosovski premijer Aljbin Kurti, zatražio je da 33 sporazuma postignutih između Kosova i Srbije budu preispitan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.