Kurti: Preispitati sva 33 sporazuma sa Srbijom

Izvor: Beta, 26.Okt.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Preispitati sva 33 sporazuma sa Srbijom

Lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je potrebno preispitati "sva 33 sporazuma koji su do sada postignuti u dijalogu sa Srbijom".On je za portal Ekonomiaonline.com izjavio kako najpre treba utvrditi koji su sporazumi realizovani a koji ne i koliko je njihovo sprovodjenje uticalo na život gradjana Kosova.Dodao je da će se nova Vlada Kosova u prvim mesecima mandata baviti tim pitanjem, "ne zanemarujući pozitivne i negativne lekcije ovog važnog procesa za zemlju"."Namera nam je da prvog meseca u kabinetu premijera i u našoj zajedničkoj vladi znamo pravilno hodati bez zanemarivanja, bilo pozitivnih ili negativnih lekcija iz prošlosti", rekao je Kurti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kurti posle sastanka sa Ramom: Albanija se protivi razmeni teritorija

Izvor: B92, 26.Okt.2019

Albanija se protivi razmeni teritorija Kosova i Srbije, izjavio je posle sastanka sa premijerom Albanije Ramom kandidat za premijera tzv. Kosova Aljbin Kurti...On je i podelio optizmizam zbog dogovora o dubljoj i snažnijoj saradnji između tzv. Kosova i Albanije, prenosi Kosovapres...Mandatar za budućeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.