Kući: Akcija vlade na severu možda i pre 15. septembra

Izvor: S media, 22.Avg.2011, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kući: Akcija vlade na severu možda i pre 15. septembra

Na severu Kosova može da usledi akcija uspostavljanja reda i zakona i pre 15. septembra. Namera kosovske vlade je da preuzme kontrolu na prelazima kod Jarinja i Brnjaka, izjavio potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući.

Potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući izjavio je da na severu Kosovu može da usledi akcija uspostavljanja reda i zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i pre 15. septembra kada ističe usmeni dogovor Kfora sa Prištinom i Beogradom o rešavanju krize u tom delu Kosova.

Kući je tokom jučerašnjeg predstavljanja rada kosovskog Ministarstva pravde u prvih šest meseci rekao da je namera kosovske vlade da preuzme kontrolu na prelazima kod Jarinja i Brnjaka na severu Kosova, prenosi danas prištinski list “Koha ditore”.

"Radimo marljivo i sa dodatnim intenzitetom na uspostavljanju normalnog stanja u najkraćem mogućem roku . Trenutno imamo kontrolu Kfora, a imaćemo kontrolu nad carinskim punktovima čim to bude moguće. To se može desiti i pre 15. septembra , ali posle 15. septembra biće uspostavljena vladavina prava i kontrola carinskih punktova”, rekao je Kući.

Što se tiče uvođenja pravosudnog sistema na severu, on je rekao da sudije i tužioci treba da ispune tri kriterijuma, a to su da "uspostave jedinstven sistem sudstva, da sudije i tužioce treba da imenuju kosovske institucije i, treće, treba da budu uključeni u sistem Kosova", kazao je Kući.

Mihajlović: Tihi diplomatski rat za Kosovo i Metohiju

Euleks: Akcija sprovedena po zakonu

On se nije osvrtao na najave fantomske organizacije Albanaska nacionalna armija (ANA) da će, ukoliko do kraja septembra kosovska vlada ne preuzme kontrolu na severu Kosova, aktivirati svoje jedinice i otpočeti akcije u tom delu Kosova.

Kući je rekao da nije upoznat sa najavom ANA o ponovnom aktiviranju povodom zbivanja na severu Kosova.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontrola nad severom i pre 15. septembra?

Izvor: Beta, 22.Avg.2011

BEOGRAD, 22. avgusta 2011. (Beta) - Vlada Kosova najavila je da će preuzeti kontrolu nad severom Kosova, gde sada ne deluju prištinske institucije "možda" i pre 15. septembra kada ističe sporazum Kfora i predstavnika Vlade Srbije, piše u ponedeljak prištinski list Koha ditore..."Ono što želim...

Nastavak na Beta...

Preuzimanje severa pre 15. 09.

Izvor: B92, 22.Avg.2011

Priština -- Vlada Kosova je najavila da će preuzeti kontrolu nad severom Kosova, možda i pre 15. septembra, kada ističe sporazum Kfora i Vlade Srbije, piše "Koha ditore"...Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči je rekao da pravni i sudski sistem sa severa treba da bude uključen u kosovski..."Sudije...

Nastavak na B92...

Priština namerava da preuzme kontrolu kod Jarinja i Brnjaka

Izvor: Studio B, 22.Avg.2011

Potpredsednik kosovske vlade Hajredin Kući izjavio je da na severu Kosovu može da usledi akcija uspostavljanja reda i zakona i pre 15. septembra kada ističe usmeni dogovor Kfora sa Prištinom i Beogradom...Kući je tokom jučerašnjeg predstavljanja rada kosovskog Ministarstva pravde u prvih šest...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.