Kraj statusa nadzirane nezavisnosti Kosova?

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jan.2012, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj statusa nadzirane nezavisnosti Kosova?

Sprovođenje Ahtisarijevog plana skoro je u potpunosti okončano i Kosovo se nalazi pred okončanjem statusa nadzirane (uslovne) nezavisnosti, a do tada se od kosovske vlade očekuje posebno da preduzme mere kojima će se trajno osigurati prava manjinskog srpskog stanovništva na Kosovu.

To su u utorak u Beču posle sastanka Upravljačke grupe za Kosovo saopštili vodeći funkcioneri austrijskog Ministarstva inostranih poslova koje je bilo domaćin skupa. Time je nagovešteno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da će uskoro biti preduzeti koraci za okončanje ovog statusa i zatvaranje međunarodne civilne kancelarije."Okončanje nadzirane nezavisnosti Kosova sada je na vidiku", izjavio je posle sastanka državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova u Beču, Volfgang Valdner, a prenosi se u saopštenju Ministarstva.Valdner nije naveo kada bi trebalo da počne proces okončanja uslovne nezavisnosti Kosova, ali je naglasio "spremnost i volju međunarodne zajednice da okonča nadzorničku misiju čim budu za to stvorene sve pretpostavke ispunjavanjem postavljenih uslova".BEČ/BERLIN, 24. januara 2012. (Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.