Koštunica: Srbija da se okrene sebi

Izvor: B92, 24.Avg.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbija da se okrene sebi

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica je ocenio da je nakon posete nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu jasno da je Kosovo "cena". za ulazak Srbije u EU.

"Sada nijedan političar u Srbiji više ne može da okreće glavu i pravi se da ne razume da je Srbiji postavljen zahtev da svojom teritorijom treba da plaća ulazak u EU", naveo je Koštunica.

Predsednik DSS je naveo da onaj ko i dalje smatra da treba "i po ovu cenu nastaviti put u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU, to treba otvoreno i pošteno da saopšti građanima".

"Bilo bi krajnje neodgovorno da se nastavi sa jalovom pričom i Kosovo i EU, jer uslove koje je Nemačka postavila niko neće moći da promeni i ovi uslovi zapravo važe od 2008. godine, kada je većina članica EU protivpravno priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova", naveo je on.

Koštunica je dodao da DSS smatra da Srbija "mirno i trezveno treba da saopšti da neće svojom teritorijom da plaća ulazak u EU".

"Vreme je da se Srbija okrene sama sebi i svom razvoju jer je razvoj zemlje i saradnja sa drugim državama na ravnopravnim osnovima najpreči cilj, a ne ulazak u EU", ocenio je predsednik DSS.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Angela Merkel je juče rekla da su za napredak u evrointegracijama Srbije potrebne dve stvari - reforme i odnosi sa susednim zemljama.

"Ukazali smo da je Nemačka priznala Kosovo, a Srbija to nije. To je situacija u kojoj je potreban naredak - rezultati u direktnom dijalogu, rad Euleksa i ukidanje paralelnih struktura na Kosovu", rekla je Angela Merkel.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija,   Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Cena za ulazak u EU je Kosovo

Izvor: Blic, 24.Avg.2011

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je danas da je nakon posete nemačke kancelarke Angele Merkel Beogradu jasno da je Kosovo "cena" za ulazak Srbije u EU.

Nastavak na Blic...

Palma zadovoljan zbog posete Merkelove

Izvor: Glas javnosti, 25.Avg.2011, 07:46

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izrazio je danas zadovoljstvo posetom nemačke kancelarke Angele Merkel i ocenio da je ona prvi visoki evropski zvaničnik koji je rekao da će Srbija sigurno dobiti kandidaturu za EU..."Jedinstvena Srbija je zadovoljna...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.