Kosovski parlament obesmislio dogovor o ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski parlament obesmislio dogovor o ZSO

Parlament u Prištini, usvajanjem zakona o strateškim investicijama na Kosovu, na najdirektniji način obesmislio je dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština, a srpski narod traumatizovao i izložio pravnom nasilju, saopšteno je danas iz Kancelarije za KiM.

Kako je navedeno, jasno je da Priština ima još jedan akt kojima se srpskom narodu otvoreno poručuje da nema nikakva prava na Kosovu i Metohiji, budući da se njime zadire u nadležnosti koje su prema sporazumu sasvim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eksplicitno pripale budućoj zajednici.

I taj usvojeni "Zakon o strateškim investicijama na Kosovu", biće nesprovodiv u sredinama sa srpskom većinom, tako da on više zabrinjava kao pokazatelj opasnog smera kojim su se uputili albanski političari na Kosovu i Metohiji, nego što bilo ko strahuje od njegovog efektivnog dejstva, istakla je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

"Ako Priština misli da će joj ovaj zakon omogućiti da lakše pravi poslovne mahinacije u srpskim sredinama, poput propalog pokušaja otimanja turističkog kompleksa na Brezovici, apelujemo na donosioce zakona da još jednom dobro promisle o konsekvencama", navodi se u saopštenju.

"Otimačina srpske imovine na Kosovu i Metohiji se ne može legalizovati nikakvim zakonom" i zato iz Kancelarije za KiM pozivaju predstavnike Prištine da se "urazume i sednu za sto", jer od jednostranih akata ove vrste niko ne može da ima korist.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.