Kosovski nalog za hapšenje Vulina

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski nalog za hapšenje Vulina

Beograd -- Tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice otvorilo je istragu protiv srpskog ministra Aleksandra Vulina i zatražilo izdavanje poternice za njim.

Istraga je pokrenuta "kako bi se utvrdilo da li je Vulin nelegalno ulazio na sever Kosova".

Istragu je pokrenulo tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice, koje je od tamošnjeg suda zatražilo i da izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina.

"Odluka je doneta jer postoji osnovana sumnja da je Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vulin 17. oktobra 2013. u neutvrđeno vreme, bez odobrenja prešao granicu Kosova sa Srbijom, van ovlašćenog graničnog prelaza i ušao na teritoriju Kosova. Ovim je počinio krivično delo, 'nedozvoljen prelaz granice' po članu 146 stav 2 iz stava 1. Krivičnog zakonika Kosova", navodi se u saopštenju Kancelarije vrhovnog tužioca Kosova.

Prema ovoj odluci, istraga počinje danas i na osnovu prikupljenih dokaza biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava.

Vulin: Planski podižu tenziju

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da su takvi potezi usmereni na izazivanje revolta među Srbima kako bi odustali od lokalnih izbora 3. novembra.

Vulin u četvrtak po podne nije imao informaciju da Priština traži njegovo privođenje, ali je rekao da ga ne bi iznenadilo da Priština posegne za nasiljem, kao i više puta do sada, prenose "Novosti".

"Takvi potezi planski podižu tenzije i usmereni su na izazivanje revolta među Srbima, kako bi odustali od izbora i propustili priliku da preuzmu vlast u svojim sredinama. Mene je Priština već dva puta hapsila i to za mene ne bi bilo novo iskustvo. Ali pokazalo bi da radim za dobro našeg naroda i da uspešno okupljam Srbe na KiM", rekao je Vulin.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovsko tužilštvo traži hapšenje Vulina

Izvor: NaDlanu.com, 24.Okt.2013

Tužilaštvo u južnom delu Kosovske Mitrovice traži da se izda nalog za hapšenje Aleksandra Vulina, javljaju prištinski mediji. Istraga pokrenuta "kako bi se utvrdilo da li je Vulin nelegalno ulazio na sever Kosova"...Kosovsko tužilaštvo pokrenulo istragu i zatražilo nalog za hapšenje ministra...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.