Kosovo u UN, pa Srbija u EU

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2014, 06:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo u UN, pa Srbija u EU

Svaki put kada Srbiju poseti delegacija poslanika nemačkog Bundestaga sledi otrežnjenje u Beogradu koje razveje sve iluzije da bi proces priključenja Evropskoj uniji mogao da bude sproveden i tako što bi Nemci mogli da progledaju kroz prste i ne insistiraju do kraja na ispunjenje svih sedam odranije ispostavljenih nemačkih zahteva.

Ovoga puta parlamentarci predvođeni poslanikom Demohrišćanske stranke Andreasom Šokenhofom otišli su i korak dalje pa su svojim srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kolegama rekli da će do otvaranja prvog poglavlja doći tek kada se do kraja sprovede Briselski sporazum, a do punopravnog članstva tek kada se Kosovu omogući članstvo u Ujedinjenim nacijama!

Pozivajući se na nezvanične izvore u srpskoj policiji, "Naše novine" pišu da je Radna grupa koju je formirala policija došla i do audio i video snimaka, za koje su Nemci još pre šest godina tvrdili da postoje i na kojima su navodno jasno zabeleženi detalji i vreme kada je naređeno da se policijski kordon povuče, a zgrada ambasade prepusti izgrednicima.

Beogradski zvaničnici, dakle, mogli su da čuju od nemačkih parlamentaraca ono što patriotska opozicija odavno tvrdi, a naivno je verovati da i vlastima to nije jasno samo što se široj javnosti te surove činjenice nikada eksplicitno ne iznose.

Ovakvo surovo precizna uslovljavanja nemački parlamentarci nisu saopštili premijeru Aleksandru Vučiću, ali jesu kolegama u srpskom parlamentu, sa kojima su se takođe sastali u bogatom programu svoje dvodnevne posete Srbiji.

Delegacija Bundestaga je i ovoga puta posebno insistirala na otkrivanju i kažnjavanju izgrednika koji su zapalili nemačku ambasadu 2008. nakon što su secesionističke vlasti u Prištini proglasile jednostranu nezavisnost, a Nemačka bila jedna od prvih zemalja koja je priznala Kosovo.

- Traže punu implementaciju Briselskog sporazuma i naročito insistiraju da se osude inspiratori paljenja nemačke ambasade 2008. godine - potvrdio je poslanik opozicione Nove demokratske stranke Aleksandar Senić.

Beogradski mediji objavili su da je sprska policija formirala posebnu radnu grupu koja radi na otkrivanju onih koji su odgovorni za paljenje ambasade.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.