Kosovo nećemo ostaviti unucima

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2012, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo nećemo ostaviti unucima"

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas u Rimu da očekuje da dijalog Beograda i Prištine pratiti brz napredak Srbije u evropskim integracijama, saopštila je Vlada Srbije.

Još postoje ostaci nepoverenja da neko nekoga želi da prevari  

"Učinili smo napor da obnovimo dijalog s Prištinom, i želimo ne samo da rešimo tehnička pitanja, već da za vreme mandata ove vlade rešimo sva otvorena i sporna pitanja", rekao je Dačić na zajedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << konferenciji za novinare s ministrom spoljnih poslova Italije Đulijom Tercijem.

 

Premijer očekuje da dijalog i pozitivna atmosfera oko njega, prati i napredak Srbije u evropskim integracijama i to brzo, piše u saopštenju Vlade.

 

"Mislimo da ideja o zamrznutom konfliktu koji će rešavati naša deca i unuci, nije dobra", rekao je Dačić i dodao da je želja Srbije, ako i druga strana pokaže spremnost, da se nađe dogovorno rešenje koje će omogućiti legitimne interese i albanskog i srpskog naroda na Kosovu.

 

Dačić je rekao da će se u sredu nastaviti dijalog Beograda i Prištine u Briselu i ocenio da je veoma dobro što se po prvi put vode razgovori u kojima nema nametanja.

 

On je rekao da "još postoje ostaci nepoverenja da neko nekoga želi da prevari".

 

"Ova Vlada će jasno reći šta može, a šta ne može... isto tako očekujemo konstruktivni odnos i sa druge strane", rekao je Dačić.

 

Inače, Dačić je danas učestvovao na ministarskom sastanku 81. generalne skupštine Interpola. Premijer je rekao da Italija i Srbija imaju "dugogodišnje prijateljske odnose", kao i da je Italija, posle Rusije i Nemačke, najveći spoljnotrgovinski partner Srbije.

 

"Mislim da je Srbija najveći prijatelj Italije na Balkanu i siguran sam da u tom smislu između dve države postoji strateško partnerstvo koje nije samo na papiru", rekao je Dačić. On je izrazio uvrenje da će narednih nedelja biti ratifikovan međudržavni energetski sporazum.

 

Dačić je podsetio da u Srbiji rade mnoge velike i poznate italijanske kompanije koje su u poslednji desetak godina investirale oko 800 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.