Kosovo ne može na SP 2018

Izvor: Vostok.rs, 31.Jul.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ne može na SP 2018

31.07.2015. -

Nije moguće učestvovanje "fudbalske reprezentacije Kosova" na kvalifikacionom turniru za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se održava 2018. godine u Rusiji.

"Fudbalska reprezentacija Kosova" neće moći da učestvuje na kvalifikacionom turniru za šampionat sveta 2018. godine u Rusiji, nakon održavanja žreba, izjavio je agenciji „R-Sport“ počasni predsednik Ruske fudbalske federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i bivši potpredsednik FIFA Vjačeslav Koloskov.

Mediji su, pozivajući se na šefa "Fudbalske federacije Kosova" Fadila Vokrija, saopštili da je predsednik Saveza evropske fudbalske federacije (FFK) i kandidat za predsednika FIFA Mišel Platini obećao da će FFK postati punopravni član FIFA početkom naredne godine i biće priključen prvoj grupi kvalifikacionog turnira šampionata sveta 2018. Žreb za kvalifikacioni turnir održan je u Konstantinovom dvorcu Sankt Peterburgu 25. jula.

„Kao prvo, Platini tek treba da pobedi u predsedničkoj trci, a kao drugo već je održan žreb koji nije održala UEFA, već FIFA, i samo ona će odlučiti koga će pustiti, a koga ne. Mislim da je ta informacija neistinita i teško da dolazi od samog Platinija. Ipak je on iskusni rukovodilac, dugo godina se nalazi na čelu UEFA i dugo godina  je potpredsednik FIFA. Zna za red“, rekao je Koloskov.

„Mislim da su to samo nečije puste želje. To se neće desiti. Ni u teoriji ni u praksi. Žreb se završio i FIFA, čak i da Platini postane predsednik, tu ništa ne može“, dodao je sagovornik agencije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.