Kosovo dobija tri nova univerziteta

Izvor: B92, 10.Mar.2013, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo dobija tri nova univerziteta

Priština -- Kosovska vlada donela je odluku o otvaranju univerziteta tri državna univerziteta, Jakova, Gilan i Mitrovica.

Odluka kosovske vlade o otvaranju ova tri univerziteta uskoro će biti poslata na potvrdu kosovskom parlamentu.

Kosovski premijer Hašim Tači saopštio je da je ova odluka donesena jer je obrazovanje jako važno za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njegove građane, a visoke obrazovne institucije imaju prednost.

Tači je rekao da kosovske vlasti planiraju da otvore univerzitete koji će imati dobru infrastrukturu i gde će biti pružana kvalitetna edukacija.

Profesori koji predaju na Univerzitetu Priština, moći će predavati na još jednom univerzitetu do kraja ove školske godine.

Od sledeće školske godine, profesori tog univerziteta neće moći predavati na bilo kojem drugom univerzitetu ili koledžu, prenosi Anadolija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.