Kosovo: Pretresena kuća Spasića

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Pretresena kuća Spasića

Prilužje -- Pripadnici kosovske policije pretresli rano jutros, u potrazi za oružjem, prodičnu kuću Dragana Spasića u selu Prilužje u opštini Vučitrn na severu Kosova.

Akcija pretresa kuće trajala je oko četiri sata, a za to vreme policija je blokirala područje u kojem je akcija izvedena.

Draganova supruga Violeta Spasić izjavila je Tanjugu da su pripadnici policije stigli kod njih u kuću rano jutros dok su spavali i pod izgovorom da traže oružje pretresli njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dom i pomoćni objekat.

"Neko je prijavio da kod nas ima oružja, pronašli su jednu pušku staru 20 godina koja je zarđala. Tokom pretresa bili su korektni, a čovek koji je rukovodio policijskom operacijom na kraju se nekoliko puta izvinio", rekla je ona.

Violeta Spasić je dodala da je policijska akcija, koja je usledila nakon što je neko dojavio da se kod njih krije oružje, uznemirila njenu porodicu, ali da su znali da nema potrebe za strahom, jer nisu ništa skrivili.

U trenutku upada u kuću Spasića u Prilužju u njoj se, pored Dragana koji je privatni preduzetnik, i Violete koja je nastavnica Srpskog jezika u osnovnoj školi Vuk Karadžić u Prilužju nalazio i njohov sin.

Selo Prilužje je jedno od najvećih srpskih sela na severu Kosova u kojem živi oko 3 000 Srba koji se nisu selili odatle posle sukoba 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretres u Prilužju

Izvor: RTS, 07.Jun.2012

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije i Euleksa pretresli su kuću Dragana Spasića u selu Prilužju, u opštini Vučitrn. Policija pronašla pušku marke kalašnjikov bez okvira i jedan metak. ..U selu Prilužje, u opštini Vučitrn pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, istražioci...

Nastavak na RTS...

Kosovska policija zaplenila pušku i alkohol

Izvor: Blic, 08.Jun.2012, 00:15

Kosovska policija saopštila je danas da je u selu Prilužje prilikom pretresa porodične kuće D. S, osumnjičenog za krijumčarenje i neovlašćeno posedovanje oružja, zaplenjena jedna puška, 370 litara raznog alkohola i dokumenta o proizvodnji alkoholnih pića...Policija u Prištini saopštila je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.