Kosovo:Otežano lečenje zbog tablica

Izvor: B92, 10.Jun.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo:Otežano lečenje zbog tablica

Gračanica -- Uredba Vlade Kosova kojom se zabranjuje korišćenje registarskih oznaka MUP-a Srbije sa inicijalima kosovskih gradova otežava rad zdravstvenih ustanova.

Srbi iz Kosovskog pomoravlja za put do bolnice u Gračanici plaćaju prevoz od dvadeset i više evra jer većina njih nije preregistrovala vozila na kosovske tablice.

U Kliničkom centru u Gračnici od primene uredbe, sanitetskim vozilima ne prevoze pacijente ka centralnoj Srbiji, zbog čestih kontrola i pretresa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosovske policije iako vozila poseduju urednu dokumentaciju.

Direktor Klinickog centra u Gračanici Stojan Sekulić smatra da je uredba vlade Kosova o tablicama pritisak na srpsko stanovništvo. Sekulić najavljuje da neće poštovati uredbu ukoliko životi ljudi budu ugroženi.

Uredba o zabrani registraskih oznaka MUP-a Srbije na Kosovu primenjuje se od 1 juna. Do sada je oduzeto više tablica, a vozila su isključena iz saobraćaja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otežano lečenje zbog srpskih tablica

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2012

Uredba Vlade Kosova, kojom se zabranjuje korišćenje registarskih oznaka MUP-a Srbije sa inicijalima kosovskih gradova, otežava rad zdravstvenih ustanova...Srbi iz Kosovskog pomoravlja za put do bolnice u Gračanici plaćaju prevoz od 20 i više evra, jer većina njih nije preregistrovala vozila na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.