Kosovo:Napadači na dečake uhapšeni pa pušteni

Izvor: Mondo, 27.Apr.2013, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo:Napadači na dečake uhapšeni pa pušteni

Policija je privela a tužilac posle saslušanja pustio dva mladića koji su pokušali da nožem ubiju dvojicu maloletnika u naselju Bošnjačka mahala. Dvojica dečaka - Srbin i Goranac koji su izbodeni su u bolnici i zdravstveno stanje im je stabilno.

Dvojica osumnjičenih za pokušaj ubistva jednog srpskog i jednog goranskog dečaka u Kosovskoj Mitrovici večeras su pušteni iz pritvora.

Dvojica osumnjičenih odlukom tužioca pušteni da se brane sa slobode, iako ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osovska policija sumnjiči za pokušaj ubistva", rekao je Tanjugu zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić.

On je ranije danas naveo da su privedeni glavnoosumnjičeni D.K. (17) i B.S.(18), obojica sa prebivalištem u naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prema saznanjima Tanjuga, reč je o Albancima, što Medić nije ni potvrdio ni demantovao.

On je napomenuo da je pronađen i nož za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu i da je slučaj pravno okarakterisan kao pokušaj ubistva.

Incident se dogodio oko 12:.40 časova u naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako je rekao Srni direktor Zdravstvenog centra u ovom gradu, Milan Ivanović, Srbin Filip Zdravković i Goranac Albin Šerifi zadobili su ubodne rane u leđa.

"Oni su smešteni na hirurškom odeljenju i njihovo zdravstveno stanje je stabilno", naveo je Ivanović.

Ivanović je rekao da su dečaci naveli da su vozili bicikle kada im je prišao jedan čovek i rekao im da ne smeju tu da budu.

Napadnuti su sa leđa, naveo je Ivanović, kada su krenuli nazad.

Oba dečaka nalaze se na odeljenju Hirurgije zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, gde im je zaustavljeno krvarenje.

Ivanović je ocenio da je napad bio etnički motivisan, pošto je jedan dečak Srbin, a drugi Goranac.

Bošnjačka mahala je multietničko naselje u severnom delu Kosovske Mitrovice u kome žive Srbi i Albanci.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju danas je najoštrije osudila napad na dvojicu dečaka i zatražila da se počinioci i inspiratori hitno pronađu i kazne.

Zamenik direktora ove kancelarije Krstimir Pantić rekao je da je "to još jedan pokazatelj šta Srbe čeka u nezavisnom Kosovu".

(agencije/MONDO, foto: Beta, Saša Đorđević)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.