Kosmet: Nije narušeno jedinstvo srpskih opština

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2011, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosmet: Nije narušeno jedinstvo srpskih opština

Predsednici opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić Krstimir Pantić, Dragiša Milović, Slaviša Ristić i Branko Ninić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković demantovali su da je među njima narušeno jedinstvo i da nema sloge.

Oni su na televiziji Most iz Zvečana poručili građanima da nemaju razloga za brigu i da prekid zajedničke sednice četiri Skupštine opštine sa severa pokrajine ne treba da ih zabrinjava.

"Propustili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smo priliku da ukažemo da je političko bezbednosna situacija pogoršana, da je razlog za to jednostrani potez Prištine 25. jula kada su pokušali da nasilno promene realnost na terenu", rekao je predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović.

On je dodao da je "propuštena prilika da i našoj državi kažemo šta narod na severu Kosmeta svih ovih godina očekuje od nje".

Predsednik Opštine Leposavić Branko Ninić smatra da je prekid sednice u utorak "pokušaj pojedinaca da naprave politički marketing na temu Sporazuma".

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenio je da su se "pojedini politički lideri u Beogradu probudili i da ih je neko obavestio šta se dešava na severu Kosova".

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić objasnio je da su odbornici iz te opštine odlučili da ne dođu na sednicu zbog stvorene atmosfere da je najbitnije da li će Srbi sa severa Kosova i Metohije prihvatiti ili odbaciti sporazum. I on je odbacio tvrnje da su se Srbi na Kosovu podelili i da nisu više jedinstveni.

"Deo odgovornosti za prekid zajedničke sednice snose predsednici opština i skupština opština, možda smo požurili sa njenim zakazivanjem", rekao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić i potvrdio da su neki odbornici pokušali da opstruišu rad Skupštine.

"To ne znači da će da se uruši naše jedinstvo, nastavićemo zajedno da radimo i nadam se da će uskoro predsednici skupština opština zakazati nastavak konsultacija i da će šefovi odborničkih grupa shvatiti ozbiljnost situacije kako bi sednica sve četiri opštinske skupštine bila nastavljena", rekao je Pantić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.