Koje kompanije neće plaćati prištinske takse

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje kompanije neće plaćati prištinske takse

Koka-Kola, Tuborg, Dukat, Gemalto, Rauh, Henkel, Fluidi, Gorenje, Megl i Jafa neće plaćati takse od 100 odsto koje je Priština juče uvela na svu robu iz centralne Srbije.
Deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji koje robu plasiraju na Kosovu i Metohiji neće plaćati takse koje je Priština juče uvela.

Za ove kompanije Priština je donela aneks prethodne odluke, kako bi proizvodi ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preduzeća mogli da se plasiraju na KiM.
U pitanju su proizvodi kompanija "Koka-Kola HBC", "Tuborg", "Dukat", "Gemalto", koja se bavi zaštitom podataka.
Takođe, mere neće pogoditi ni kompanije "Rauh", "Henkel", fabriku za proizvodnju gaziranih i negaziranih sokova "Fluidi" iz Preševa, kao ni "Gorenje", "Megl" i "Jafu", koja je u vlasništvu "Kapa star" grupe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dogovorena prva akcija na KiM - u petak u podne"

Izvor: B92, 22.Nov.2018

Vlada Srbije radiće 24 časa sa Srbima na KiM na rešavanju problema nakon što je Priština uvela takse od 100 odsto na robu iz Srbije, rekao je Marko Đurić...Direktor Kancelarije za KiM je najavio da su se na sastanku u Beogradu dogovorili da prva, mirna, "gandijevska" akcija u trajanju od jednog...

Nastavak na B92...

Priština donela aneks: Ovih 10 kompanija bez takse od 100%

Izvor: B92, 22.Nov.2018

Beograd -- Deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji koje robu plasiraju na KiM neće plaćati 100 odsto više takse koje je Priština uvela za svu robu iz Srbije...Za ove kompanije Priština je donela aneks prethodne odluke, kako bi proizvodi ovih preduzeća mogli da se plasiraju na KiM...U pitanju...

Nastavak na B92...

Deset kompanija za koje ne važe kosovske mere

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Nov.2018, 00:03

PRIŠTINA - Deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji koje robu plasiraju na KiM neće plaćati 100 odsto više takse koje je Priština uvela za svu robu iz Srbije...Za ove kompanije Priština je donela aneks prethodne odluke, kako bi proizvodi ovih preduzeća mogli da se plasiraju na KiM, prenose...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.