Koha: SAD tražile, ukidajte takse odmah

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: SAD tražile, ukidajte takse odmah

SAD su pozvale kosovske institucije da odmah ukinu taksu na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH kako bi se pružila šansa za sporazum između Kosova i Srbije, piše Koha.

U pismenom odgovoru listu Koha Ditore, američka ambasada u Prištini navela je da je od kosovskog rukovodstva više puta zatraženo obustavljanje ovih mera, preneo je Radio Kontakt plus.

"Mi snažno ohrabrujemo obnavljanje fokusiranja na ključne ciljeve Kosova - evropsku perspektivu i normalizaciju odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Srbijom", saopšteno je iz ambasade.

Na pitanje Kohe u vezi sastanka između kosovskog predsednika Hašima Tačija i američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, bliskog saradnika predsednika Trampa, iz ambasade nisu dali nikakav komentar.

Navodi se da je Tači tada rekao da će Kosovo preispitati ukidanje taksi ako se predstavi prilika za sporazum sa Srbijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.