Koha: Izrael odbio Tačijevu ponudu

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Izrael odbio Tačijevu ponudu

Priština -- Izrael je odbio da prizna kosovsku nezavisnost, piše prištinska Koha.

Kako se navodi, Izrael je to odbio iako je Hašim Tači vladi Benjamina Netanijahua dao dobru ponudu.

Prema rečima direktora za Balkan pri Ministarstvu spoljnih poslova Izraela Dan Oriana Tači je pre dva meseca predložio da Kosovo otvori svoju diplomatsku misiju u Jerusalimu u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Naša pozicija je potpuno jasna. Nećemo priznati nezavisnost Kosova i, koliko ja znam, nema razloga za promenu našeg stava. Izrael je sasvim svestan koliko je ovo pitanje osetljivo na Balkanu", rekao je portparol izraelskog ministarstva inostranih poslova Emmanuel Nason, navodi Koha u onlajn izdanju.

Navodi se i da je Orian obavestio srpskog predsednika Aleksandra Vučića da će Kosovo u Izraelu otvoriti trgovinsko predstavništvo, kojim će rukooditi izraelski biznismen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.