Koha: Đurićevo hapšenje  akcija godine

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Đurićevo hapšenje " akcija godine

Prištinska "Koha" je hapšenje Marka Đurića, šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u martu 2018, proglasila za - "akciju godine".

Taj prištinski list na albanskom jeziku ocenjuje da je severni deo Kosova "ostao tačka žarišta", a za posete srpskih zvaničnika tom delu pokrajine kaže da su bile "stalni povod napetosti".

U tekstu se navodi da je Đurić, kako se tvrdi, "uprkos zabrani", u martu učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jednoj manifestaciji na severu Kosova kako bi govorio o situaciji u kojoj se Srbi nalaze, kada je bio uhapšen, prenosi sajt Kos sev.

"Dok je čitav događaj bio propraćen prenosom uživo, brojne naoružane snage kosovske policije ušle su u objekat, u kojem je bilo okupljeno mnogo ljudi, da bi uhapsile Djurića", piše "Koha".

Đurić je, dodaje list, opisujući svoj izbor "akcije godine", bio primenom sile ubačen u policijsko vozilo i prevezen do Prištine.

"Tu je, navodno, po naređenju predsednika Tačija, Djurić izveden iz automobila koji ga je dovezao na nekoliko metara od policijske stanice i praktično je vučen u prisustvu desetina građana koji su dovikivali i snimali. Djurić je oslobođen u roku od nekoliko sati, ali je taj čin još više otežao odnose između Kosova i Srbije", piše "Koha".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.