Ko je bio ubijeni Kerim Keljmendi?

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je bio ubijeni Kerim Keljmendi?

Bivši pripadnik tzv. OVK Kerim Keljmendi bio je jedan od osnivača Narodnog pokreta Kosova, koji je kasnije prerastao u tzv. Oslobodilačku vojsku Kosova.

On je ubijen pa spaljen u svom automobilu prošle noći kod Peći, zajedno sa njegovim bratom Ibrahimom,

Kako je objavljeno u februarskom izdanju DITA, Kerima Keljmendija, dok je bio u Narodnom pokretu zvali su Spirit, a kasnije u tzv. OVK su ga prozvali Dema.

Devedesetih godina živeo je u Albaniji, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je radio na osnivanju tzv. OVK.

U sukobima je bio ranjen, a njegovo ime spominjano je u vezi sa nekim posleratnim ubistvima na Kosovu.

To je, između ostalog, u jednom intervjuu za prištinski Kljan Kosovo rekao zaštićeni svedok Specijalnog tužilaštva Škumbin Mehmeti, piše prištinska Gazeta ekspres.

Mehmeti je ubijenog Kerima Keljmendija i njegovo brata Ibrahima optužio da su naredili ubistvo poslanika Demokratskog saveza Kosova Smajlja Hajdarjata i pukovnika Tahira Zemaja.

Kerim se tim Mehmetijevim optužbama smejao i govorio da su to "bajke".

Kerim Keljmendi je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, gde je aktivno učestvovao povodom događaja devedesetih iznoseći optužbe na račun srpskih bezbednosnih snaga za navodne zločine.

Oponašao je Nasima Haradinaja, brata od strica Ramuša Haradinaja, koji se javno hvalio monstruoznim ubistvima pripadnika srpskih snaga tokom sukoba na KiM.

Bio je veliki protivnik i kritički je govorio protiv prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osnivao tzv. OVK u Albaniji, dovođen u vezu sa ubistvima: Ko je bio Kerim Keljmendi koji je spaljen u Peći

Izvor: Večernje novosti, 27.Feb.2020

Dok je bio u Narodnom pokretu zvali su ga "Spirit", a kasnije u tzv. OVK su ga prozvali "Dema" Bivši pripadnik tzv. OVK, Kerim Keljmendi, koji je ubijen pa spaljen u svom automoilu prošle noći kod Peći, zajedno sa svojim bratom Ibrahimom, bio je jedan od osnivača Narodnog pokreta...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.