Ko hoće drugačije nek dođe na vlast

Izvor: B92, 07.Sep.2011, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko hoće drugačije nek dođe na vlast

Beograd -- Očuvanje teritorijalne celovitosti i evropski proces ostaju prioriteti srpske vlade, kaže šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Svako ko želi da vodi drugačiju politiku prvo morati da dobije podršku građana, kaže Jeremić.

"Ova vlada je dobila mandat od građana Srbije za politiku koja podrazumeva diplomatsko angažovanje usmereno ka očuvanju teritorijalne celovitosti, suvereniteta i samim tim ustavnog poretka, a ko god hoće da vodi drugačiju politiku za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to će prvo morati da dobije podršku građana", rekao je Jeremić.

"Kada je reč o Kosovu i očuvanju ustavnog poretka, ova vlada ima i ustavnu obavezu i podršku građana da sa takvom politikom nastavi, a dok građani ne budu rekli drugačije, vodićemo ovaku politiku", istakao je Jeremić.

Pored toga, ministar spoljnih poslova je rekao da je dvodnevna ministarska konferencija Pokreta nesvrstanih u Beogradu bila izvanredna prilika da se sa svim učesnicima skupa razgovara o Kosovu, izrazivši uverenje da značajan broj zemalja, koji se kolebao da li da prizna nezavisnost južne srpske pokrajine, nakon razgovora sa našim državnim rukovodstvom, više nema nameru da tako nešto učini.

"Diplomatsko ubeđivanje, argumenti i razgovori su način na koji se odupiremo pokušajima da se zemlje privole da priznaju Kosovo", istakao je Jeremić.

"Mi nemamo na raspolaganju kao Priština podršku nekih velikih sila ili milione dolara u neregistrovanom kešu od trgovine narkoticima koje posle toga možete da dajete u koferima širom sveta", kazao je on.

Jeremić je ponovio da je sa ovog skupa u Beogradu poslata važna poruka u svet da imamo politički kapacitet da ovako nešto organizujemo i da je "specifična težina Srbije danas drugačija i veća, i za nas se više zna".

Ističući da je veliki broj sastanaka bio posvećen upravo ekonomiji, Jeremić je naglasio da je u zemljama sa kojima su susreti upriličeni od velike važnosti stepen političkih odnosa sa rukovodstvom, ocenjujući da su oni, nakon ministarske konferencije u Beogradu, sa izvesnim brojem zemalja izvanredni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEREMIĆ: I TERITORIJALNA CELOVITOST I EU

Izvor: Kurir, 07.Sep.2011

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da očuvanje teritorijalne celovitosti i evropski proces ostaju prioriteti srpske vlade, a da će svako ko želi da vodi drugačiju politiku prvo morati da dobije podršku građana..BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.