Klif: Srbi dobili duplu zaštitu

Izvor: B92, 02.Maj.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klif: Srbi dobili duplu zaštitu

Priština -- Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ian Klif izjavio je da su sporazumom Kosova i Srbije od 19. aprila kosovski Srbi dobili "dva kišobrana zaštite".

U intervjuu za dnevnik "Tribuna" Klif je rekao da će se na severu primenjivati zakoni Kosova ali da će Srbi u tom delu Kosova imati dva kišobrana, onaj opšti kosovski i "jedan manji koji je iz Srbije".

Ambasador Klif je ocenio da zakonski dualizam za asocijaciju opština na severu nije ništa loše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tačkom dva sporazuma, prema ambasadoru, asocijaciju će štiti zakoni koji se primenjuju na Kosovu i ustavni zakon. Pošto Kosovu nema ustavni zakon, to se odnosi na Ustav Srbije.

"Govorite o zakonskom dualizmu kao nečem lošem. Sve strukture treba da imaju ovaj dualizam, jer da bi se obezbedilo da kosovski Srbi budu deo ovog aranžamana treba da imaju jednu vezu sa Beogradom. Plan Ahtisarija je garantovao veze Srba sa Kosova sa Beogradom u zdravstvu, obrazovanju i javnim službama. To se garantuje i drugim zajednicama", kazao je Klif.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi na Kosovu "pod dva kišobrana"

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2013

Primenom sporazumom Kosova i Srbije od 19. aprila kosovski Srbi će dobili 'dva kišobrana zaštite', onaj opšti kosovski i 'jedan manji iz Srbije', izjavio je ambasador Velike Britanije na Kososvu Ian Klif.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srbi na Kosovu pod dva kišobrana

Izvor: Beta, 02.Maj.2013

PRIŠTINA, 2. maja 2013. (Beta) - Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ian Klif izjavio je da su sporazumom Kosova i Srbije od 19. aprila kosovski Srbi dobili "dva kišobrana zaštite"...U intervjuu za d.

Nastavak na Beta...

"Srbi na Kosovu pod dva kišobrana"

Izvor: Akter, 02.Maj.2013

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Ian Klif izjavio je da su sporazumom Kosova i Srbije od 19. aprila kosovski Srbi dobili "dva kišobrana zaštite"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.