Klif: Samoopredelenje ne treba da bude na čelu dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2014, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klif: Samoopredelenje ne treba da bude na čelu dijaloga

Ambasadora Velike Britanije na Kosovu Ian Klif izjavio je za dnevnik "Zeri" da ako se ne nastavi dijaloga Prištine i Beograda bezbednost regiona će biti dovedena u pitanje sa posledicama kakve su bile u prošlosti.

Na pitanje ako koalicioni blok VLAN formira vladu kako vidi stav "Samoopredelenja" koje želi da vodi dijalog, ali ne da razgovara sa Srbijom nego sa Srbima sa Kosova, ambasador Klif je odgovorio da to nema smisla. Partija koja se iz temelja protivi dialogu, naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je on, ne treba da bude na čelu dialoga, te zbog toga misli da koalcija VLAN ili LAN treba da definiše stvari upravo oko odnosa sa Samoopredelenjem - da li će Samoopredelenje biti deo vlade i ako bude kako će izgledati ta vlada.

Ambasador je podsetio da je na nedavnu izjavu gradonačelnika Leposavića Dragana Jablanovića da Lista Srpska ne moze biti deo vlade u kojoj je i Samoopredelenje.

Klif je primetio da ne postoji ni jedan razlog da se blokira konstituivna sednica skupštine Kosova. Zakonodavna institucija treba da se formira na osnovu odluke ustavnog suda, potom presednica Kosova nastavi sa procedurom formiranja vlade, rekao je Klif.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bez dijaloga BG-PR ugrožen region"

Izvor: B92, 13.Nov.2014

Ambasador VB na Kosovu Ian Klif izjavio je za dnevnik "Zeri" da, ako se ne nastavi dijalog Prištine i Beograda, bezbednost regiona će biti dovedena u pitanje...Nastale bi posledice kakve su bile u prošlosti, upozorio je Klif...Na pitanje, ako koalicioni blok VLAN formira vladu, kako vidi stav "Samoopredeljenja"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.