KiM je unutrašnje pitanje Srbije

Izvor: B92, 14.Okt.2012, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KiM je unutrašnje pitanje Srbije"

Moskva -- Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je pitanje Kosova u potpunosti unutrašnje pitanje Srbije.

On je rekao i da se UN brinu o teritorijalnom integritetu zemalja članica, što Srbija jeste, dok Kosovo nije.

"Kada je u pitanju teritorijalni integritet, kao i suverenitet, ovde u UN se brinemo o poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta zemalja članica. Srbija je jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takva država članica, a Kosovo nije i ne očekujem da će ikada biti", rekao je Jeremić televiziji Raša tudej.

Jeremić, bivši ministar spoljnih poslova Srbije, koji je ove godine preuzeo predsedavanje Generalnoj skupštini, kazao je da je njegov posao da brine o suverenitetu i teritorijalnom integritetu članica UN, uključujući Srbiju.

"Kosovo je unutrašnje pitanje Srbije, potvrđeno parametrima navedenim u rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN", istakao je Jeremić u intervjuu za rusku televiziju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.