KiM: Uhapšen policajac zbog silovanja maloletnice

Izvor: B92, 07.Feb.2019, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Uhapšen policajac zbog silovanja maloletnice

Policijski inspektorat Kosova je uhapsio pripadnika policije Kosova Veselj Veseljija zaposlenog kao zamenika šefa istrage u Policijskoj stanici u Glogovcu.

On se sumnjiči da je više od dve godine imao seksualne odnose i zlostavljao maloletnicu mlađu od 16 godine, koja je došla u policiju da prijavi seksualno zlostavljanje od njenog profesora.

Kako je javio portal Insajderi sumnja se da je Veselji protiv njene volje naterao maloletnicu na abortus koji je, prema portalu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvršen u ordinaciji ginekologa Fehmi Ahmetija u Prištini.

Ovaj događaj je izazvao brojne reakcije u kosovskom društvu. Reagovali su i najviši zvaničnici Kosova.

Veselji je u pritvoru i sutra će se pojaviti pred sudijom koji će odlučiti o zahtevu tužioca za pritvor od 30 dana.

U Policijskoj stanici je u vreme prijavljivanja dela od strane profesora maloletnice, bio sada pritvoreni Veselji koji je uzeo izjavu od oštećene i umesto da joj pomogne, kako piše Insajderi, postao „gazda“ koji ju je seksualno iskorišćavao.

Posle svega što joj se dogodilo maloletnica je otišla i konsultovala se sa jednim advokatom, koji je u anonimnom pismu koju je dostavio na adresu Insajderija prijavio i opisao ; slučaj.

Insajderi je o svemu pre objavljivanja članka obavestio Policijski inspektorat Kosova koji je posle istrage i uz nalog nadležnog tužilaštva naredio pritvor Veseljia.

Za sutra u 12 časova ispred Policijske stanice Centar u Prištini je najavljen protest zbog ovog slučaja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.