KiM: Srbi uhapšeni zbog 500.000 €

Izvor: B92, 02.Jun.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Srbi uhapšeni zbog 500.000 €

Kosovska policija uhapsila je trojicu Srba koji su osumnjičeni da su falsifikovanjem dokumenata i prevarama oštetili budžet Kosova za više od pola miliona evra.

Pretresom pet lokacija u regionu Prištine uhapšeni su D. G. (46), G. K. (44) i M. T. (60), a u njihovim kućama pronađen je i dokazni materijal, saopšteno je iz Kosovske policije.

Sumnja se da su trojica uhapšenih Srba uspeli da registruju blizu 1.000 različitih automobila na osnovu falsifikovanih dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čime su oštetili budžet Kosova.

Ovoj policijskoj akciji prethodila je ranija u kojoj je Carina Kosova zaplenila 240 vozila.

Tokom operacije zaplenjene su četiri puške, jedan pištolj, 310 metaka različitog kalibra, 17 praznih šengenskih viza, tri pečata i drugi dokazni materijal.

Uhapšeni su odvedeni u pritvor, navedeno je u saopštenju Kancelarije za informisanje Kosovske policije.

Istragu je sprovela Direkcija Kosovske policije za organizovani kriminal, a akcija je sprovedena pod imenon "Pčela
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.