Kfor čuva kancelariju u Mitrovici

Izvor: B92, 21.Jun.2012, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor čuva kancelariju u Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- Mađarski vojnici iz sastava Kfora raspoređeni su danas u blizini zgrade administrativne kancelarije kosovske vlade u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Nekoliko vojnih džipova i jedan oklopni transporter Kfora su na tzv. istočnom mostu u severnom delu Kosovske Mitrovice, pedesetak metara od zgrade kancelarije.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga juče je pozvala Kfor da "poveća budnost" u periodu otvaranja kancelarije koja se nalazi u multietničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Mitrovice.

Radovi na zgradi administrativne kancelarije skoro da su završeni, a ispred zgrade su i dva vozila kosovske policije.

Za šefa kancelarije kosovska vlada imenovala je juče bivšu šeficu opštinskog pripremnog tima Adrijanu Hodžić, a zvanični Beograd otvaranje ove kancelarije vidi kao još jednu provokaciju zvanične Prištine.

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je, gostujući u vestima B92, rekao da je ovaj postupak vlade Kosova i ranije okarakterisao kao provokacije Prištine. On je rekao da kancelarija neće moći da profunkcioniše, jer će to značiti gašenje UNMIK-ove administracije, a to će da ojača srpsku administraciju, koja će dobiti više kompetencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.