Kfor: Znali smo za akciju ROSU, zbog ubistva Ivanovića

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor: Znali smo za akciju ROSU, zbog ubistva Ivanovića

Portparol Kfora Vićenco Graso izjavio je danas da je ta služba znala da će jedinice ROSU ući danas na sever Kosovske Mitrovice i da je razlog hapšenja četiri osobe "privođenje pravdi" u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića.

Foto: Mondo/Goran Sivački

KFOR je obavešten o hapšenju četiri osobe u Severnoj Mitrovici i prati situaciju, koja je trenutno mirna, izjavio je za Tanjug portparol komandanta KFOR-a Vićenco Graso.

"KFOR ne planira da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << interveniše, jer je ovo bila policijska operacija i bila je povezana sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića. Znamo šta se dogodilo i pratimo situaciju. Bezbednosna situacija je mirna", kazao je Graso.

"Pripadnici Kosovske policije su uhapsili neke osobe u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića", rekao je Graso prethodno za televiziju Prva.

On je kazao da ne zna gde se sada nalaze uhapšene osobe, ali da je siguran da će biti privedeni pravdi.

Izvor: Tanjug

"Mi smo znali da je to policijska operacija. Ja mogu da potvrdim da juče nije bilo trupa ni planirane akcije, a juče nije bilo naloga suda za hapšenje", rekao je on.

Pripadnici ROSU upali u Severnu Mitrovicu!

Izvor: Tanjug

Specijalne jedinice ROSU jutros oko 4 sata uhapsila je četiri osobe, po nalogu suda koji vodi istragu za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Troje je uhapšeno zbog istrage ubistva, a jedna osoba zato što se suprotstavljala akciji hapšenja.

U severnoj Mitrovici okupilo se više građana koji protestuju zbog hapšenja Srba u tom gradu, a u nekoliko navrata čule su se sirene za uzbunu.

Hitni sastanak Vučića sa šefovima Vojske i policije!

U Predsedništvu Srbije je u 8 sati jutros održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima vladine kancelarije za KiM, vojske, policije i bezbednosnih službi.

U 10 sati i 11.00 Vučić se sastaje sa ambasadorima Rusije i Kine u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i Li Mančangom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.