Kancelarija za KiM:  Tačijeva izjava neodgovorna i neistinita

Izvor: Blic, 27.Mar.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Tačijeva izjava neodgovorna i neistinita

Kancelarija za Kosovo i Metohiju danas u saopštenju oštro osuđuje izjavu Hašima Tačija da su srpske snage počinile genocid na Kosovu i Metohiji i zahteva da se povede računa o značaju i težini izgovorenih reči, jer se radi o neodgovornoj i, pre svega, neistinitoj tvrdnji, koja ne doprinosti procesu pomirenja i normalizaciji odnosa.

"Država Srbija, njena Vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek su stajali na stanovištu da svako ko je činio zločin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bez obzira na naciju i veru, treba da bude kažnjen i osuđen", ističe se u saopštenju povodom Tačijeve jučerašnje izjave.

Upravo iz tog razloga, Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu na dugogodišnje kazne zatvora osudio četiri bivša srpska policajca, za zločine u Suvoj Reci.

"Ali, pitamo Tačija i međunarodnu zajednicu, kako nazvati masovne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji, za koje niko nije odgovarao i čiji su počinioci decenijama bez imena i prezima", navodi se u saopštenju Kancelarije.

"Kako nazvati otmicu oko 300 Srba i drugih nealbanaca koji su, prema izveštaju Dika Martija, transportovani u Albaniju gde su im kasnije vađeni organi i prodavani širom Evrope? Prema izveštaju Saveta Evrope od 12. decembra 2010. godine, podseća se u saopštenju, organizatori kidnapovanja ljudi i trgovine ljudskim organima bili su pripadnici Dreničke grupe. Malo ih je nazvati genocidom", napominje se u saopštenju, jer takvi zločini nisu zapamćeni na teritoriji civilizovane

Evrope.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je potpuno saglasna da je potrebno pronaći sva mesta na kojima se sumnja da se nalaze posmrtni ostaci stradalih u ratovima na prostorima bivše Jugoslavije, pa i na Kosovu i Metohiji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za KiM: Tači laže da su Srbi počinili genocid na Kosovu!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Mar.2014

- Ali, pitamo Tačija i međunarodnu zajednicu, kako nazvati masovne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji, za koje niko nije odgovarao i čiji su počinioci decenijama bez imena i prezima - navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Nastavak na Telegraf.rs...

Kancelarija za KiM osudila Tačijevu izjavu

Izvor: RTS, 27.Mar.2014

Povodom jučerašnje izjave Hašima Tačija da su srpske snage počinile genocid na Kosovu i Metohiji Kancelarija za Kim je saopštila da je reč o neodgovornoj i neistinitoj tvrdnji koja ne doprinosi procesu pomirenja i normalizaciji odnosa. ..U saopštenju Kancelarije poručuje se da treba da se povede...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.