Kancelarija za KiM: Nastavak terora nad Srbima

Izvor: N1 televizija, 24.Nov.2018, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Nastavak terora nad Srbima

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je da je hapšenje dvoje Srba u opštini Podujevo "nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji" i zahtevala njihovo hitno oslobađanje.

U saopštenju Kancelarije se navodi da je Milenu Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe "brutalno otela takozvana kosovska policija prilikom porodične posete u selu Medregovac".

"Ekstremisti iz Prištine naložili su čak da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se deci zabrani da posećuju svoje roditelje na Kosovu i Metohiji, što dodatno potvrđuje da njihova jednostrana destabilizacija nema za primarni cilj bilo kakav trgovinski ili politički obračun sa Beogradom, već da je reč o zločinačkom planu da se Srbi izlože svim mogućim pritiscima kako bi se iselili iz naše južne pokrajine", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su apelovali na Srbe da budu strpljivi i izdrže, jer kako se navodi, u "predstojećim danima bićemo sasvim sigurno svedoci novih pojedinačnih provokacija i pritisaka sa ciljem da se naš narod onespokoji i zastraši".

"Ovo su poslednji, očajnički pokušaji šovinističkih struktura u Prištini da obezbede svoj politički opstanak, i pravi način da im se uzvrati jeste da se na pritiske ne odgovara strahom i panikom, već stamenim i prkosnim građanskim otporom i nesalomivošću, jer naš narod ni u težim situacijama nije dozvoljavao da zlo i fanatizam preobučenih terorista prevladaju", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će Srbija i Kancelarija svima koji budu izloženi nasilju i nepravdi pružiti svu potrebnu pravnu i drugu pomoć.

Kosovska policija uhapsila je u selu Medregovcu u opštini Podujevo Milenu Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe, jer su prešli administrativnu liniju van zvaničnog prelaza, objavila je Radio-televizija Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.