Kada bih odlazio kod Olivera u zatvor...

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada bih odlazio kod Olivera u zatvor..."

Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević rekao je za Sputnjik da je beskrajan spisak ubistava Srba na Kosovu i Metohiji koja nisu rešena.

Prijatelj pokojnog lidera Građanske incijative SDP-a Olivera Ivanovića, sećajući se njegovih zasluga, ističe da je on odigrao ključnu ulogu u odbrani severa Kosova 1999. zaustavivši prodor Albanaca, a da je bio čovek koji je ulivao radost i optimizam.

”Kada bih odlazio kod njega u zatvor, ulazio sam kao duboko nesrećan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čovek koji tamo ide da obiđe prijatelja, a zna koliko je neistinita optužnica, a iz zatvora sam zahvaljujući njegovom osmehu i optimizmu izlazio sa nadom. Kada vam čovek u narandžastom kombinezonu s one strane stakla u zatvoru podigne moral i ličnu hrabrost, vi shvatite koliko je taj čovek imao snage i ljubavi za svoju Metohiju. Nismo nikada razgovarali u kategorijama straha jer život između suprotstavljenih sila, između dobra i na ivici noža oduči vas od straha. U poslednjim intervjuima on se više plašio za svoj grad, za ljude sa kojima se sreće i za neku opštu stvar. Imao sam razmenu poruka s njim uoči Božića i u tim poruka ma nije bilo straha”, naveo je Rakočević.

Rakočević je u ranijim izjavama rekao da će Mitrovica “ostati na temeljima koje je 1999. godine postavio Oliver Ivanović".

“On je ugrađen u svaku trunku svega što je ostalo srpsko u Mitrovici i na KiM. Ivanović je sada postao simbol naše vere da opstanemo i budemo svoji na svome”, kaže Rakočević.

Rakočević je u utorak o ubistvu Olivera Ivanovića govorio i za RTS, a tada je naveo da je ubistvom Ivanovića “ubijen jedan deo naše lične slobode i ugrožen osećaj kolektivne slobode”.

“Već 18 godina njega ubijaju Albanci, međunarodna zajednica i srpski kriminalci. Sada su ga konačno dotukli. Ovo je prelomni trenutak za nas i to šta mi radimo na Kosovu i Metohiji. Nema čoveka koji se danas nije zapitao šta ću ja sutra, šta će biti sa mojim životom i mojom porodicom”, rekao je tada Rakočević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sputnjik: Oliver nije slučajno ubijen — merili su njegovu specifičnu težinu

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2018

Srbi sa Kosmeta ne veruju da će prištinske institucije razrešiti ubistvo Olivera Ivanovića, kao ni albanski sudovi na Kosovu ni međunarodni činioci Srbi sa Kosmeta ne veruju da će prištinske institucije razrešiti ubistvo Olivera Ivanovića, kao ni albanski sudovi na Kosovu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.