Kaćuša Jašari: Redefinisati pregovore sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaćuša Jašari: Redefinisati pregovore sa Srbijom

Predsednica Socijaldemokratske partije Kosova Kaćuša Jašari izjavila je danas da zbog ponašanja Srbije oko prijema Kosova u Unesko treba redefinisati razgovore o normalizaciji odnosa, koje treba otpočeti nakon priznanja Kosova.

"Kosovo treba da redifiniše pregovore sa Srbijom. Ono što se dogodilo oko Uneska pokazuje da daljim pregovorima treba da prethodi priznanje Kosova od strane Srbije", kazala je Jašari za prištinsku TV Klan Kosova.

Jašari koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i bivša visoka kosovska i jugoslovenska funkcionerka rekla je da te nove pregovore treba da vode stručnjaci, a ne "predstavnici institucija i partijski militantni".

Ona je kazala da smatra neprihvatljivim da kosovski Srbi budu oružje u rukama države Srbije, već da oni treba da prihvate Kosovo kao svoju državu i da u Skupštini i drugim institucijama predstavljaju interese kosovskih Srba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.