Kacin: Lažna dilema Kosovo ili EU

Izvor: S media, 21.Avg.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Lažna dilema Kosovo ili EU

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da niko ne traži od Srbije da prizna Kosovo i Metohiju i da je dilema Kosovo ili Evropska unija (EU) lažna.

Prema rečima Jelka Kacina, od Beograda se traži da realizuje vlastiti akcioni plan, ali i da postigne napredak u dijalogu s Prištinom, ukljucujući i problem oko pečata >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kako bi se uklonile trgovinske barijere između dve strane.

Ðelić: Potreban novi model rešenja na Kosovu

SB UN: Priština lobira kod zapadnih sila!

Dačić: Priča o kriminalu izgovor za nasilje (VIDEO)

"Od Srbije niko ne traži da prizna Kosovo da bi dobila status zemlje kandidata ili datum za početak pregovora. Od Beograda se traži da realizuje sopstveni akcioni plan, ali i napredak u pregovorima s Prištinom", naveo je on u autorskom tekstu obvaljenom u novosadskom "Dnevniku".

Kacin smatra da je dilema Kosovo i /ili EU lažna, jer je niko nije postavio, pa ni Brisel.

"Kontraproduktivno je odgovarati na nešto s čime se u ovom trenutku EU ne bavi", istakao je slovenački parlamentarac.

"Srbija postoji i napreduje, ali postoji i Kosovo, koje je u postojećim granicama priznala velika većina članica EU, sve zemlje kandidati za članstvo i preostale članice zajedničkog tržišta", zaključio je Kacin.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.