KOSOVSKI SRBI UPOZORENI DA NE KORISTE TABLICE SRBIJE

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOSOVSKI SRBI UPOZORENI DA NE KORISTE TABLICE SRBIJE

Predsednik Opštine Kosovska Kamenica Boban Jeftić rekao je da Kosovska policija Srbima savetuje da ne koristi tablice sa gnjilanskom registracijom koju izdaje MUP Srbije radi sopstvene bezbednosti

KOSOVSKA KAMENICA - Na putevima od Kosovske Kamenice prema prelazu Bela Zemlja, kao i prema Prištini i Kosovskoj Mitrovici, od subote gotovo da nema vozila sa gnjilanskim tablicama koje izdaje MUP Srbije.

Predsednik Opštine Kosovska Kamenica Boban Jeftić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekao je da Kosovska policija Srbima, a to je rečeno i njemu, savetuje da ne koristi tablice sa gnjilanskom registracijom koju izdaje MUP Srbije radi sopstvene bezbednosti tokom i posle subotnjeg protesta na prelazu Bela Zemlja na regionalnom putu Gnjilane-Bujanovac.

Taj prelaz su delimično blokirali članovi pokreta kosovskih Albanaca Samoopredeljenja.

"Srbi iz Kosovskog Pomoravlja se više ne usuđuju da voze automobile sa tablicama "GL", ili ih koriste sa dozom straha, iako više od 90 odsto nema kosovsku registraciju "KS".

Nezabeleženo je da u 21. veku ovako bude ograničena sloboda kretanja, to naročito nismo očekivali kao posledicu svih silnih pregovora između Beograda i Prištine", kazao je Jeftić. Prema njegovim rečima, "situacija u Kosovskom Pomoravlju nikada nije bila gora u pogledu slobode kretanja, a Srbi koji žive u tom delu Kosova sada se osećaju jadnije nego pre deset godina".

"Za vreme protesta pripadnika "Samoopredeljenja" kod prelaza Bela Zemlja nije bilo incidenata, niti provokacija upućenih Srbima, jednim delom i zato što Kosovska policija nije dozvoljavala kretanje vozila sa srpskim tablicama u tom pravcu. Ali niko se više nakon tog protesta ne oseća sigurno, niti se usuđuje da vozi automobil sa tablicama "GL" ", rekao je Jeftić.

On je naveo da na putu Kosovska Kamenica-Kosovska Mitrovica koji prolazi preko Prištine, a kojim je on prošao jutros, nije sreo ni jedno vozilo sa registracijama koje izdaje MUP Srbije, dok je do pre tri dana bilo uobičajeno da se na tom putu prema centralnom Kosovu slobodno kreću i vozila sa srpskim registracijama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.