KFOR donirao opremu bolnicama u Prištini i Gračanici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2020, 17:26

KFOR donirao opremu bolnicama u Prištini i Gračanici

Misija KFOR na Kosovu i Metohiji donirala je bolnicama u Prištini i Gračanici opremu za ličnu zaštitu u vrednosti od 70.000 evra kao podršku institucijama protiv pandemije koronavirusa.

"Donacija je čin solidarnosti koji odražava blisku saradnju razvijenu između KFOR-a i Ministarstva za javno zdravlje i deo je misije koju predvodi NATO da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosovu, kao što je to navedeno u Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti iz 1999 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine", izjavio je komandant KFOR Mikele Risi, navodi se u saopštenju KFOR.

KFOR je medicinskom osoblju donirao hiljade rukavica, maski, naočara, izolacione odeće, kao i infracrvene beskontaktne termometre i sredstva za antiseptičko čišćenje ruku kako bi im pomogao u adekvatnom lečenju pacijenata i, kako se dodaje u saopštenju, kako bi se izbeglo dalje širenje virusa među zdrastvenim radnicima.

U saopštenju se navodi i da od početka izbijanja virusa KFOR redovno nastavlja svoje aktivnosti, primenjujući oprezne i robusne mere - u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije u cilju ograničenja širenje virusa i minimiziranja rizike za svoje pripadnike kao i za zajednice kojima su oni, kako ističu, na usluzi.

"Sposobnost KFOR da sprovodi operacije nije ugrožena. Naše snage ostaju spremne i naš ključni rad se nastavlja" dodao je Risi.

Projekat je finansirao NATO, a realizovao tim za civilno-vojnu saradnju KFOR.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.