KFOR: Spremnost jedinica na najvišem nivou

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 15:25

KFOR: "Spremnost jedinica na najvišem nivou"

Vanredne lokalne izbore koji će se 23. aprila održati u opštinama na severu Kosova obezbeđivaće Kosovska policija, saopštio je KFOR, prenosi Koha.

Iz KFOR-a poručuju da će pratiti situaciju na severu i da će spremnost jedinica držati na najvišem nivou za svaki mogući scenario.

Dodaju i da očekuju da će kosovske institucije efikasno upravljati situacijom.

"Povodom izbora zakazanih za 23. april u severnim opštinama, obezbeđenje će vršiti Kosovska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija. KFOR nastavlja da prati situaciju i drži svoje jedinice na visokom nivou spremnosti tako da će biti u mogućnosti da se suoče sa svakim mogućim scenarijem, ali očekuujemo da kosovske institucije efikasno upravljaju situacijom", saopštio je KFOR.

U saopštenju dodaju da "Misija koju predvodi NATO ostaje u potpunosti fokusirana na svakodnevno sprovođenje svog mandata - koji proizilazi iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999 - da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KFOR: Lokalne izbore na severu Kosova obezbeđuje Kosovska policija

Izvor: Beta, 20.Apr.2023

Mirovna misija na Kosovu predvođena NATO-om (KFOR) je danas saopštila da će vanredne izbore 23. aprila u opštinama na severu Kosova obezbedjivati Kosovska policija.Iz KFOR-a je, za koha.net, rečeno da će pratiti situaciju i da će spremnost jedinica držati na najvišem nivou "za svaki mogući...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.