Jovanović: Nespremnost na iskrenu evropsku politiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Nespremnost na iskrenu evropsku politiku

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenjuje, u itervjuu za sarajevsko Oslobođenje, da će, nakon posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena, u narednih nekoliko meseci verovatno biti određenih pomaka u pregovorima sa Kosovom, a možda čak i u odnosima sa Hrvatskom i Bosnom.

"Ono što ostaje suštinski problem je što će svi ti rezultati doći kao posledica pritiska spolja i što se neće suštinski odraziti na stanje u Srbiji ili bilo kojoj drugoj zemlji regiona", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jovanović za satajevsko "Oslobođenje".

Ocenjuje da je odnos Srbije prema Bosni posledica nespremnosti da se zemlja do kraja i iskreno opredeli za evropsku politiku i definitivan raskid sa politikom devedesetih, te da u političkom vakuumu koji, kako kaže, u Srbiji zovu "vojna neutralnost", naša zemlja vodi istovremeno proevropsku i antievropsku politiku.

On takođe smatra da su pred Srbijom četiri godine "tapkanja" u mestu, sporih procesa pomirenja, te lutanja na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu.

U atmosferi u kojoj pola vlade rehabilituje Miloševića, dok druga polovina navodno vuče Srbiju ka EU, može se očekivati, smatra Jovanović, da se zemlja dalje udalji od evropskih vrednosti, te da se prepusti sporom padu u nacionalizam.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.