Jovanović: Beograd proizvodi barikade na Kosovu!

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Beograd proizvodi barikade na Kosovu!

- Beograd jedino može da ukloni barikade na severu Kosova, jer ih je srpska vlast i postavila - kaže lider LDP-a Čeda Jovanović i ističe da Srbija treba novi Ustav i političke i ekonomske reforme.

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović optužio je danas vlast u Beogradu da je "proizvela barikade na Kosovu, kao što je pre 20 godina to učinila i u Hrvatskoj" i da je nemoćna da predloži rešenje za probleme na tom prostoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Nije Kosovo problem, problem je Beograd. Problem je i naš predsednik (Srbije Boris Tadić) kome moramo da pomognemo", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora LDP-a u beogradskom Centru Sava.

Srbi sa Kosova kod predsednika Tadića!

Jovanović: Predugo tolerisani samozvani lideri na severu KiM

SNV: Boris Tadić je u službi zapada

On je ocenio da "četiri samoproglašena predsednika opština sa severa Kosova izazivaju predsednika države".

"Srbi na severu Kosova su taoci beogradske nemoći, jer vlast nema snagu da predloži rešenje", rekao je Jovanovicć i naveo da je ršenje za probleme na severu Kosova primena plana Martija Ahtisarija.

Jovanović: Patrijarh da napusti politiku

Lider LDP-a je kritikovao i srpskog patrijarha Irineja, poručujući mu da napusti politiku, jer, kako je rekao, u njoj stalno greši.

"Kada bude govorio o prolivanju svete krvi neka nas pita da li smo ii za to", rekao je Jovanovič, aludirajući na nedavne izjave patrijarha o Kosovu i Metohoiji.

Mediji - plen DS-a

Jovanović je pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića "da oslobodi medije", jer se, prema njegovim rečima, ne može tolerisati antievropska kampanja u državnim medijima.

Predsednik LDP-a smatra da je Srbiji potreban novi Ustav i "beskompromisne" političke i ekonomske reforme.

Sednici Glavnog odbora LDP-a prisustvuju i predsednici Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković i Socijademokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.