Još bez kandidata za gradonačelnika Mitrovice

Izvor: RTS, 28.Jan.2014, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez kandidata za gradonačelnika Mitrovice

Do danas se niko nije prijavio kao kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice na izborima koji će biti održani 23. februara. Rok za kandidature ističe sutra u 18 sati.

Član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo izjavio je da se do danas niko nije prijavio kao kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice na izborima koji će biti održani 23. februara.

Rikalo je rekao Tanjugu da rok za prijave ističe sutra u 18 sati. Izbori za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice biće ponovljeni 23. februara, jer izabrani gradonačelnik Krstimir Pantić nije hteo da potpiše svečanu izjavu na kojoj su bile oznake kosovske državnosti.

Pantićev protivkandidat u drugom krugu izbora bio je lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, koji je osumnjičen za ratne zločine i teško ubistvo, i danas mu je na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova međunarodni sudija Osnovnog suda u Mitrovici odredio jednomesečni pritvor.

Kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice na lokalnim izborima, održanim u novembru prošle godine, Dimitrije Janićijević ubijen je 16. januara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.