Još bez dogovora o uklanjanju barikada

Izvor: Beta, 09.Avg.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez dogovora o uklanjanju barikada

LEPOSAVIĆ, 9. avgusta 2011. (Beta) - Srbi na severu Kosova i dalje barikadama blokiraju pojedine putne pravce, a za sada ostaje nejasno da li će i kada barikade biti uklonjene.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić kaže da će krizni štabovi koje su izabrali odbornici skupština opština sa severa Kosova odlučiti da li će i kada barikade na putevima biti uklonjene.

On je rekao da će u Leposaviću do kraja dana biti doneta odluka o barikadama, dok je predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao da barikade ostaju do daljnjeg.

Gradjani koji se nalaze na barikadi u mestu Rudare kod Leposavića rekli su reporteru Bete da nemaju informaciju o tome da je prekinuta zajednička sednica četiri skupštine opština sa severa Kosova, ali da imaju puno poverenje u svoje rukovodsto te da će na barikadama ostati koliko bude potrebno.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je izjavio novinarima da će barikade ostati na mestima gde su i bile.

Srbi drže u blokadi put Zvečan - južna Kosovska Mitrovica kod sela Rudare i povremene blokade u mestima Zupče kod Zubinog Potoka i u Leposaviću, gde se propuštaju vozila Kfora kojim se za baze na severu prevozi hrana, voda i gorivo.

Prema Pantićevim rečima od utorka ujutru nijedan kamion, čak ni nosivosti manje od 3,5 tone nije mogao da predje iz centralne Srbije na Kosovo, preko prelaza Jarinje.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.