Jelena Kostić: U Americi razbijam predrasude o Srbima

Izvor: Svet, 15.Dec.2011, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena Kostić: U Americi razbijam predrasude o Srbima

naslov: 
Jelena Kostić: U Americi razbijam predrasude o Srbima



excerpt: 
"Na studijama političkih nauka slušala sam loše priče o Srbima, zbog čega sam na predavanjima tražila od profesora da ispričam pravu istinu o Kosovu, Bosni, Republici Srpskoj...", priča ova lepotica...


izvor: 
Press


tekst clanka: 
Srpkinja Jelena Kostić (24), koja od treće godine živi u Čikagu, u izboru časopisa "Maksim" našla se među top deset lepotica u konkurenciji od čak 20.000 devojaka iz cele Amerike. Srpska lepotica kaže da je u Americi srušila predrasude o Srbima i napominje da joj je ovaj uspeh širom otvorio vrata manekenstva.
"Deset najlepših u 'Maksimu' izabrali su publika i modni skauti, takmičenje još traje i uskoro će proglasiti pobednicu. Neću se razočarati ako ne pobedim jer nas deset postaćemo njihovi modeli koji će stalno putovati, pojavljivati se u magazinu i na kalendaru za 2012. godinu. Ovaj uspeh mi donosi veliki publicitet u Americi i širom otvara vrata sveta manekenstva", kaže lepa Srpkinja, koja se na takmičenje prijavila na nagovor prijatelja.
"Maksimovo" takmičenje "Hometown Hotties" nije jedini izbor lepote na kome je Jelena učestvovala - sa 18 godina na izboru za mis Ilinoisa plasirala se u top 15. Zahvaljujući manekenskoj karijeri upoznala je mnoge svetske zvezde, a sa nekima je nastavila prijateljstvo. "Upoznala sam Demi Mur, Toma Henksa, sestre Kardašijan, Paris Hilton, Kendru Vilkinson, Vilmera Valderamu... Najjači utisak na mene ostavile su Klo Kardašijan i Kendra Vilkinson, jer su veoma duhovite, prijatne i nimalo uobražene", tvrdi Jelena.
Iako je uspešna u manekenstvu, Kostićeva ne odustaje od školovanja - nedavno je završila studije političkih nauka, tokom kojih se trudila da Amerikancima razbije predrasude o Srbiji. "Upravo sam diplomirala političke nauke, kao i moja sestra bliznakinja, i pripremam se da upišem master studije. Nije nam bilo lako da tokom studija slušamo loše priče o Srbima i Srbiji, pa smo često na predavanjima tražile od profesora da im ispričamo istinu o našem narodu i zemlji. Govorile smo o Kosovu, Bosni, Republici Srpskoj... Često su nam profesori zahvaljivali za razjašnjenje iz prve ruke, kao i naše kolege studenti. Po završetku školovanja naravno da ću karijeru nastaviti u struci, a manekenstvo će ipak ostati moj hobi", poručuje Kostićeva, koja zbog obaveza retko dolazi u domovinu. "U Srbiju nisam dolazila često jer mi to obaveze nisu dozvoljavale. Veoma sam nostalgična, planiram da uskoro posetim Srbiju, ali i Crnu Goru", poručuje Jelena.



slika_mala: 




Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.