Jednomesečni pritvor uhapšenom policajcu sa severa Kosova

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednomesečni pritvor uhapšenom policajcu sa severa Kosova

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana policajcu Radetu Basari koji je uhapšen u akciji specijelne jedinice ROSU u sredu u Severnoj Mitrovici.
Jednomesečni pritvor sud je odredio na zahtev tužioca Silj Hodže. U obrazloženju suda se navodi da je Basri pritvor određen zbog sprečavanja eventualnog bekstva, uticaja na svedoke i mogućeg ometanja toka krivičnog postupka, javlja dopisnik RTS-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Basara je osumnjičen je za učešće ili organizovanje kriminalne grupe i zloupotrebu službenog položaja.
 Sud procenjuje da u ovom slučaju postoji rizik od bekstva kako bi osumnjičeni izbegao krivičnu odgovornost i omeo krivični postupak.
Sud takođe veuje da bi Rade Basara, ako bi se našao na slobodi,  mogao da sakrije, izmeni ili falsifikuje dokaze krivičnog dela utičući na svedoke. 
Advokati uhapšenog policajca imaju pravo žalbe na ovu odluku prištinskog suda Apelacionom sudu Kosova.
Kosovskom tužilaštvu povod za hapšenje bilo je, kako je saopšteno, ubistvo Olivera Ivanovića, a specijalne jedinice ROSU upale su u stanove dvojice policajaca.
Rade Basara je uhapšen, dok komandira operative za sever Kosova Željka Bojića specijalci nisu zatekli u stanu. Uhapšen je njegov sin Vasilije Bojić, koji je optužen za nelegalno posedovanje oružja, a potom i pušten da se brani sa slobode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Portal: Policajcu uhapšenom na severu Kosova pritvor do 30 dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2019

Osnovni sud u Prištini odredio je na zahtev Specijalnog tužilaštva, pritvor do 30 dana pripadniku Kosovske policije Radetu Basari koji je uhapšen na severu Kosova u okviru navodne istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, preneo je danas portal KosSev...Pozivajući se na navode prištinske Kohe, portal...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.