Jahjaga zove lidere na razgovor

Izvor: B92, 28.Sep.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga zove lidere na razgovor

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga bi trebalo početkom naredne sedmice da razgovara sa liderima partija o izlasku iz političke krize.

Presednica Kosova Atifete Jahjaga pozvaće sutra lidere političkih partija na sastanak početkom naredne sedmice da bi razgovarali o pronalazenju rešenja za formiranje kosovskih institucija vlasti, javljaju mediji u Pristini.

Susreti su, kako javljaju prištinski mediji planirani, pre nastavka konstitutivne sednice kosovske skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je zakazana za četvrtak 2. oktobar.

Portparol presednice Jahjaga, Arber Vlahiu rekao je "Express" da će rešenje ponovo biti u rukuma poslanika i lidera parlamentarnih partija od kojih se očekuje da uvaže ustavne okvire, a da će uloga presednice ce biti samo da olakša dijalog.

Vlahiu je odbacio mogućnost da se predsednica jos jednom obrati Ustavnom sudu i zatraži odgovor dodavši da je ta procedura okončana sa dva odgovora ove institucije.

"Ustavni sud je dao odluke za oba slučaja i zakonska procedura je okončana i sada treba politička volja za rešenje", dodao je Vlahiu.

Na prvom sastanku sa predsednicom Kosova, lideri političkih partija istakli su da neće promeniti svoje političke stavove.

DPK se izjasnila da ne da funkciju predsednika Skupštine, dok je koalicioni blok kazao da neće glasati za kanidata DPK Arsima Bajramija za predsednika skupštine Kosova.

Tako se i desilo u nastavku prošlog zasedanja skupštine kada je Tačijev kandidat Arsim Bajrami nije dobio većinu glasova.

Za je glasalo 44, a 61 protiv dok je 11 bilo uzdržano.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jahjaga i Tači o političkoj krizi

Izvor: B92, 29.Sep.2014, 13:33

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je danas sa liderom DPK Hašimom Tačijem o mogućnostima za rešenje političke krize...Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je danas sa čelnikom Demokratske partije Kosova (DPK) Hašimom Tačijem o mogućnostima za iznalaženje rešenja za formiranje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.