Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jul.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga s kraljicom Elizabetom

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga dočekana je danas u Bakingemskoj palati intoniranjem kosovske himne i uz najviše počasti, gde se sastala s kraljicom Elizabetom II.

Jahjaga je ovaj susret ocenila istorijskim, koji ima poseban značaj za Kosovo i pruža britanski podršku narodu na Kosovu.

S britanskom kraljicom razgovaralo se o razvoju Kosova uz ocenu da evroatlanske integracije nemaju alternativu.

Jahjaga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je istakla i da je grupa britanskih eksperata, zajedno sa kosovskim vlastima, uspela da pruži kosovskim žrtvama seksualnog nasilja tokom rata pristup zdravstvenim uslugama i pravosuđu.

Jahjaga je naglasila i da će Kosovo nastaviti da neguje toleranciju i međuversku harmoniju, bez obzira na njegovu tešku prošlost.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraljica dočekala Jahjagu himnom Kosova

Izvor: B92, 15.Jul.2015

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je uz najviše počasti i intoniranje himne Kosova dočekana od kraljice Elizabete II u Bakingemskoj palati u Londonu..."Susret sa kraljicom Elizabetom drugom, predsednica Jahjaga je ocenila kao istorijski, pošto u sebi sadrži izuzetnu važnost za Kosovo i obezbeđuje...

Nastavak na B92...

Velika Britanija podržava Kosovo

Izvor: Akter, 16.Jul.2015, 14:31

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga razgovarala je danas u Londonu sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom o evropskom putu Kosova i njegovom ekonomskom razvoju, putem privlačenja stranih investitora, uspostavljanju vladavine prava i prevazilaženju ekstremističkih pretnji, saopšteno...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.