Jahjaga oštro osudila poteze opozicije

Izvor: B92, 08.Okt.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga oštro osudila poteze opozicije

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga oštro je osudila ponašanje opozicionih poslanika, koji su za vreme sednice bacili suzavac.

Zbog bacanja suzavca dve poslanice su izgubile svest.

“Osuđujem neprihvatljivo ponašanje koje je dovelo do prekida sednice Skupštine Kosova treću nedelju za redom. To je ružno ponašanje opozicije i u suprotnosti sa demokratskom praksom i institucionalnim ponašanjem koje nastojimo da gradimo”, navodi se u izjavi Jahjage.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pozvala poslanike da se distanciraju od nasilja, da poštuju institucije koje su izgrađene uz mnogo muka i žrtvovanja, uključujući i njihovo lično žrtvovanje.

"Konceptualna i politička neslaganja treba da se rasprave snagom argumenata i parlamentarne kulture", rekla je kosovska predsednica.

Jahjaga je istakla da građani Kosova od svojih izabranih predstavnika u vlasti i opoziciji očekuju da unaprede procese konsolidacije svoje zemlje, a ne da ih pretvore u posmatrače tenzija, kriza i stalnih blokada koje ometaju napredak Kosova i dobrobit njegovih građana.

Predstavnici opozicije su u pokušaju da onemoguće normalan završetak sednice Skupštine Kosova pred njen kraj u sali aktivirali suzavac od kojeg su se poslanice Fljora Brovina i Blerta Kadriu onesvestile i prebačene su u Urgentni centar Kosova.

Poslanici Skupštine Kosova napustili su salu, nakon prihvatanja nacrta o četiri zakonska predloga, zbog toga što je u sali bačen suzavac.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.